S.E.A.L. CΥ: Ξεκινάει δυναμικά!

της Νάσιας Κωνσταντίνου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ιδρυτική συνάντηση της S.E.A.L. CY (Sustainable Education & Active Learning) την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο Ξενώνα Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

BeFunky_BeFunky_VintageColors_14.jpg

Στην ιδρυτική συνάντηση έγινε παρουσίαση των στόχων του νεοσύστατου ΜΚΟ S.E.A.L CY, συνοπτική επεξήγηση των προγραμμάτων Youth in Action καθώς και παρουσίαση προηγούμενων δράσεων μη τυπικής μάθησης που έγιναν στο εξωτερικό.

Μερικοί από τους πρωταρχικούς στόχους της S.E.A.L CY όπως αναγράφονται στο καταστατικό της είναι:

  •  Προαγωγή του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των μελών στους τομείς της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης, της νεολαίας, της δια βίου μάθησης, του επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Εξασφάλιση στα μέλη της οργάνωσης ενός αντιπροσωπευτικού πλαισίου για ανάπτυξη πρωτοβουλιών, εφαρμογή δράσεων, ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εκπαίδευση.
  • Ενδυνάμωση της συμμετοχής των μελών στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και την ενεργό πολιτότητα (active citizenship).
  • Προώθηση της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών με άλλες οργανώσεις σε ευρωπαικό και διεθνές επίπεδο.
  • Προώθηση της έρευνας.
  • Προώθηση της δημιουργικότητας, του πνεύματος πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικής κουλτούρας του κυπριακού λαού και ιδίως των νέων.
  • Ενθάρρυνση της συμμετοχής ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος της οργάνωσης.

Στην οργάνωση μπορούν να εγγραφούν νέοι ή άτομα που ασχολούνται με τη νεολαία.

Επιθυμείτε να γίνεται και εσείς μέλη της S.E.A.L CY;

Για να γίνετε μέλη και να λαμβάνετε ενημέρωση για τις δράσεις της S.E.A.L CY στείλτε μήνυμα στο sealcyprus@gmail.com

Σελίδα ενημέρωσης: http://www.annadalosi.com/seal-cyprus/

Leave a comment